Bel ons direct 0492 - 464176

Het inhouden van het rempedaal bij stilstand kan uw remschijf beschadigen

Gedurende een rit kunnen de remschijven aardig warm worden. Als u onnodig lang het rempedaal ingedrukt houdt, kunnen de remschijven krom trekken. Dit veroorzaakt trillingen in het rempedaal tijdens het remmen. Uiteraard is voorkomen beter dan genezen.

Wat doen remschijven precies?

Als je het rempedaal intrapt worden 2 remblokken door de remklauw tegen de remschijven aangedrukt waardoor de auto tot stilstand komt.

Waarom moeten remschijven vervangen worden?

Remschijven slijten en moeten tijdig worden vervangen. Met te dunne remschijven kan de auto aanzienlijk slechter gaan remmen.

Wanneer moeten remschijven vervangen worden?

Remschijven worden vervangen als ze te dun, krom of gegroefd zijn geworden. Remschijven worden altijd per set (voor of achter) vervangen om links en rechts voor gelijke remkracht te zorgen. Wanneer remschijven vervangen worden hangt sterk af van je rijgedrag en rijstijl.

Wat moet er vervangen worden?

De voor- en/of achter remschijven worden altijd in een set vervangen om links en rechts voor gelijke remkracht te zorgen. Bij het vervangen van de remschijven worden ook altijd de remblokken vervangen om een goede remvertraging te garanderen.

Kan ik zelf ook iets doen?

Controleer regelmatig het niveau van de remvloeistof in het reservoir. Deze moet voldoende zijn. Wij adviseren u de vloeistof elke twee jaar te laten vervangen. Wees ook alert op elke verandering aan het remgedrag van uw auto, hoe klein dan ook.

Heeft u vragen of twijfelt u aan het remgedarg van uw auto, rij dan bij ons langs voor advies.

Autobedrijf Ad van der Horst; als u voor kwaliteit en persoonlijke service kiest!