Bel ons direct 0492 - 464176

Airco Service in Beek en Donk, nabij Lieshout, Aarle-Rixtel en Gemert

De airconditioning is van groot belang voor een plezierige verblijf in uw auto, bedrijfsauto, camper en of terreinwagen. Een vervuilde airconditioning leidt tot ongezonde lucht, dat de luchtvochtigheid toeneemt en een onaangename temperatuur.

In uw auto aircosysteem zit een koudemiddel dat verdampt en/of kan weglekken. Door lekkage langs rubbers neemt het koudemiddel gemiddeld per jaar 5% tot 10% af. Hierdoor treedt er drukverlies op waardoor uw airco minder koele lucht verspreid.

Klinkt dit bekend en kan uw airconditioning wel wat aandacht gebruiken? Dan voorkomt een airco service beurt eventuele verdere dure reparaties.

Van airco diagnose tot complete airco service

Auto airconditioning draagt bij aan uw rijcomfort. Zomers blijft uw auto heerlijk koel, ’s winters houdt de combinatie van airco en verwarming autoruiten condensvrij. Wij raden u aan om zeker te weten dat uw airco goed functioneert deze tijdig te controleren en jaarlijkse service aan te bevelen.

Airco check in Beek en Donk

Alle autofabrikanten adviseren om de airco van uw auto elke vier jaar opnieuw te laten vullen. Als u uw auto APK laat keuren bij autobedrijf Ad van der Horst te Beek en Donk dan wordt uw airco altijd gecontroleerd.

Garage Ad van der Horst biedt een gratis, betrouwbare en snel uitvoerbare airco test. Klaar terwijl u wacht. Uw auto airco wordt efficiënt getoetst op capaciteit, functioneren, temperatuur van de uitstroom en lekdichtheid. Ook alle aansluitingen en afvoeren worden door ons gecontroleerd.

Airco reiniging

Als de airco test de noodzaak van onderhoud bevestigt, biedt Garage Ad van der Horst diverse opties.

1. Verspreidt de airco een vervelende geur, dan reinigen wij deskundig en betrouwbaar alle airco leidingen. De verdamper van uw aircosysteem wordt grondig gereinigd en zodanig behandeld dat schimmels en bacteriën minder kans krijgen. Na deze schoonmaak- en opfrisbeurt behoren vervelende geurtjes tot het verleden.

2. Functioneert de airco in de auto helemaal niet naar behoren? Dan verzorgen wij dat alle onderdelen van uw auto aircosysteem worden nagelopen, uw complete airco in de auto wordt gecontroleerd en schoongemaakt. Het oude koudemiddel wordt afgetapt en ververst. Na het vullen, wordt uw aircosysteem nogmaals uitvoerig getest.

Maak nu een afspraak voor een complete service auto airconditioning.

Airco in de winter?

Wist u dat uw airco tijdens de winter ook handig kan zijn?
Als u denkt aan uw auto airconditioning, denkt u hoogstwaarschijnlijk aan de verkoeling die geboden wordt bij warme weersomstandigheden.

Om uw beslagen ruiten te ontwasemen kunt u de airco bijvoorbeeld beter gebruiken dan de auto blower. Uw auto airco blaast veel drogere lucht dan de lucht uit de blower. Uw autoramen zullen veel sneller ontwasemen door uw airconditioning. Nieuwe auto’s hebben een airco met ontwasemingsfunctie in de auto ingebouwd. Bij oudere auto’s moet de airco handmatig aangezet worden.

Om de levensduur van uw airco in de auto te positief te beïnvloeden gebruik dan ook gedurende de winter uw auto airconditioning. Dit kan lekkages voorkome welke een nadelig effect op het milieu hebben. Zorg ervoor dat, ook als het kwik gaat dalen, uw airco regelmatig gebruikt. Houdt er rekening mee dat regelmatig uw airco gecontroleerd, gereinigd en bijgevuld worden.

Afspraak plannen

Een goed functionerende auto airconditioning draagt bij aan uw comfort. U ademt in de auto bovendien schonere lucht in. Laat uw auto airco onderhouden in Beek en Donk.

Maak nu een afspraak.

Autobedrijf Ad van der Horst; als u voor kwaliteit en persoonlijke service kiest!