Bel ons direct 0492 - 464176

Zomer en Winter Banden

Waarom Zomer of Winterbanden?

Winterbanden hebben een andere rubbersamenstelling dan zomerbanden. Wanneer de buitentemperatuur daalt wordt rubber stugger. De aangepaste rubbersamenstelling van een winterband blijft flexibel tijdens winterse weersomstandigheden. Tevens is het profiel verschillend ten opzichte van zomerbanden. De winterbanden zijn voorzien van zogenaamde ‘lamellen’. Tijdens het rollen van de band vervormt het profiel en grijpen de lamellen zich vast op het wegdek. Winterbanden zijn daarom uitermate geschikt om regen, sneeuw en ijs beter af te voeren.

Wanneer winterbanden kopen?

Wij adviseren u om winterbanden te kopen of onder uw auto te leggen zodra er langere periodes van winterse weersomstandigheden voorspelt zijn. In de herfstperiode breken er al vaak periodes aan waar de temperatuur niet boven de 7 oC uitkomt, dit is het juiste moment voor uw zomerbanden te vervangen voor winterbanden!

Voordelen winterbanden

  • Meer grip bij lage temperaturen
  • Korte remweg
  • Meer rijcomfort
  • Minder banden slijtage
  • Zomerbanden gaan langer mee

Auto banden vervangen in Beek en Donk

Een goede autoband (zomer of winter band) verhoogt het rijcomfort, vergroot de veiligheid en verlaagt het brandstofverbruik. Uitstekende redenen om uw auto, camper en/of jeep op nieuwe banden te trakteren. Wij hebben allerlei banden zoals winterbanden, banden voor jeeps en campers. Wij kunnen deze banden voordelig leveren; van A-merk tot budgetband.

Wanneer moet ik mijn auto banden vervangen?

Uw zomerbanden zijn wettelijk aan vervanging toe bij een restprofiel van 1,6mm. Er zijn ook nog een tal van andere redenen waarom u uw banden moet vervangen, denk dan aan:

  • Bij een lekke band
  • Bij flinke beschadiging(en) aan de band
  • Als de band slijtplekken vertoont (noodrem kan slijtplekken creëren)
  • Als de band tekenen van veroudering vertoont (denk aan diepe scheuren)

Rij langs om uw autoband restprofiel op te meten. Geheel kostenloos.

Wat kosten nieuwe autobanden?

Wij merken dat banden onder uw auto, camper of jeep nooit gelijkmatig slijten. Bij de meeste personenauto’s, campers en jeeps slijten de voorste banden sneller. Dit is logisch vanwege uw stuurmanskunsten.

Bij Garage Ad van der Horst leggen wij altijd de beste banden achter! Dit zorgt voor goede grip en uw banden gaan langer mee. Door deze aanpak

De kosten varieren voor uw autobanden. De prijs hangt  af van uw bandenmaat, welke kwaliteit banden u wilt, zomer of winter banden en uiteraard of het om 2 of 4 nieuwe banden gaat.

Balanceren van nieuwe auto banden in Beek en Donk

Wij bij Garage Ad van der Horst balanceren na elke bandenwissel uw banden voor maximaal rijcomfort. Door het balanceren van uw banden voorkomen wij vervelende trillingen in het stuur en in de ophanging van de auto. Deze trillingen zorgen voor onprettig rijden. Meest belangrijkste van autobanden balanceren is dat een goed gebalanceerde band uw rijcomfort aanzienlijk verbeterd en langer mee gaat.

Plan nu een bandenwissel afspraak!