Bel ons direct 0492 - 464176

Remmenservice Beek en Donk

Als u bij het remmen voelt dat uw stuur of rempedaal begint te trillen of als u een piepende of knarsende geluiden hoort tijdens het remmen dan raden wij u aan om direct langs te rijden.

Voor een optimale veiligheid mogen uw remmen geen enkele onvolkomenheid vertonen. Defecte of slechte kwaliteit remmen zijn een gevaar voor uzelf en anderen op de weg.
Presteren uw auto remmen nog goed tijdens een noodstop of tijdens regen?
Wij controleren en monteren uw remmen vakkundig. Hierdoor voorkomen wij dure vervolgreparaties aan bijvoorbeeld versleten remonderdelen.

Hoe snel verslijten mijn remmen?

Slijtage van remmen gebeurt gedurende een langere periode. Door bijvoorbeeld hard te remmen in een plas water kan het zijn dat uw remmen flink beschadigd raken.
U herkent slijtende remmen aan de langer wordende remweg. Dit is een sluipend proces, u merkt dit normaliter niet op. Wees alert op veranderingen aan het remgedrag van uw auto. Rijdt u gerust even langs bij twijfel.

Kies voor de specialist in Beek en Donk

Voor het laten afdraaien van je remschijven kun je het best naar Garage Ad van der Horst in Beek en Donk gaan. Wij werken met MAD afdraaiapparatuur. Hiermee kunnen wij 99% van de wagens, bedrijfsbusjes, camper en terreinwagens de remschijven afdraaien. Met de MAD afdraaiapparatuur optimaliseren wij de remschijven tevens zijn slingeringen van de naaf of remschijf na het afdraaien verleden tijd.

Nieuw remschijf of remschijven afdraaien?

Wij adviseren u om een afspraak te maken zodat wij uw huidige remschijven kunnen beoordelen. Het laten demonteren van de oude remschijven en monteren en afstellen van de nieuwe remschijven is een dure reparatie / onderhoud.

Als de slijtage aan je remschijven meevalt, dan adviseren wij de goedkopere oplossing; laat uw remmen afdraaien.

Wat gebeurt er bij remschijven afdraaien?

Bij het afdraaien van een remschijf worden alle oneffenheden verwijderd, zodat de remschijf weer mooi glad wordt. Belangrijk: als je je remschijven laat afdraaien, laat dan altijd direct nieuwe remblokken monteren! De oneffenheden op de remschijf hebben ervoor gezorgd dat de blokken ook niet glad meer zijn.

Eerst even goed inremmen!

Wij adviseren u aan om de eerste 200km rustig de remschijven in te remmen. Bij het afdraaien van uw remschijven hebben wij de remblokken vernieuwd. Laat de remschijven en blokken rustig op elkaar inwerken. Probeer zo min mogelijk lang op uw rem te blijven staan, de warmte kan dan niet ontsnappen waardoor uw remschijven krom kunnen trekken.

Maak die noodstop wanneer nodig!

Kan ik zelf mijn remmen onderhouden?

Controleer eens per half jaar het niveau van uw remvloeistof in het reservoir. Deze moet voldoende aanwezig zijn. Wij adviseren u de vloeistof elke twee jaar te laten vervangen. Tijdens de kleine en grote beurt controleren wij altijd uw remvloeistof en waar nodig vullen wij dit aan.

Garage Ad van der Horst; als u voor kwaliteit en persoonlijke service kiest!