Bel ons direct 0492 - 464176

Chiptuning Helmond

Met trots kunnen wij melden dat wij Rica chiptuning dealer zijn geworden. Rica ontwikkelt al sinds 1992 unieke software voor het re-mappen, ook wel Chiptuning genoemd, van het motormanagement van alle merken auto’s en motoren (zowel voor diesel als benzine motoren).

RICA: de wereldwijde toonaangevende chiptuning specialist! Nu verkrijgbaar bij Garage Ad van der Horst nabij Helmond.

Chiptuning, wat is het nu eigenlijk?

De meeste moderne auto’s zijn voorzien van een motormanagement computer (ECU), ook wel genaamd het regelapparaat. Dit regelapparaat is het brein van de motor, deze regelt bijvoorbeeld; het ontstekingsmoment, de hoeveelheid ingespoten brandstof, de turbodruk etc. Deze computer is voorzien van een chip waar alle “parameters” met betrekking tot de regeling staan opgeslagen.

Meer Vermogen met Chiptuning?

Wij bij Garage Ad van der Horst, nabij Helmond, gaan voor u auto de ECU helemaal opnieuw programmeren. We regelen o.a. de ingespoten hoeveelheid brandstof en de tijdstip van verbranding zodanig dat u vele malen zuiniger kunt rijden. Deze verbetering ervaart u ook in een duidelijk merkbare koppeltoename (trekkracht) en een verhoging van de topsnelheid. Bij turbomotoren is een vermogenswinst realiseerbaar van 20 tot 40%.

Ideaal voor caravantrekkers en campers. Deze optimalisatie is mogelijk voor turbobenzine en turbodiesel motoren.

Rijdt u met atmosferische motor (zonder turbo of laaddruk verhoging), dan is de vermogenswinst een stuk lager, dit bedraagt ongeveer 6 tot 8%.

Kan Chiptuning ook uitgezet worden?

Deze verbeteringen zijn natuurlijk ook allemaal terug te zetten naar de originele waarden, zodanig dat een echte auto expert er helemaal niks van merkt/ziet. Dit alles doen wij bij Garage Ad van der Horst.

 

Autobedrijf Ad van der Horst; als u voor kwaliteit en persoonlijke service kiest!